Valencia CF10 marzo 2020

El Valencia CF s'acomiada de la Champions League amb una derrota davant el Atalanta (3-4)

Ilicic, amb quatre gols, es converteix en el botxí dels de Mestalla que no van baixar mai els braços

El Valencia CF perd davant el Atalanta en la volta de huitens de final de la Champions (3-4), en una trobada molt estranya que es va disputar a porta tancada en el qual l'equip valencianista no va perdre la cara i mai es va ensorrar pese a la maçada dels gols que anava marcant el seu rival, i en el qual Ilicic, amb quatre gols, cinc si se suma el de l'anada a Milà, es va erigir en l'autèntic botxí dels blanc-i-negres.

Mestalla estava buit de persones, però ple fins a la bandera de milers i milers d'ànimes que des de la distància feien costat als seus jugadors amb tot el seu cor. Però molt prompte el silenci es va fer més silenci en l'ambient quan en el primer minut un enderrocament de Diakhaby a Ilicic va ser assenyalat com a penal, i el propi davanter eslové va fer el 0-1 per a fer encara més difícil el somni de la remuntada.

En el minut 8 Rodrigo el va provar des de lluny i Sportiello, novetat en la porteria, va buidar amb dificultat el zambombazo del blanc-i-negre. I en el 21 Gameiro, més llest que ningú, li va robar la cartera a Palomino per a marcar el 1-1 i canviar els semblants tristos dels valencianistes. Els de Celades van somiar amb la proesa, però en el minut 41 l'àrbitre va xiular penal per mà de Diakhaby i una altra vegada Ilicic va batre a Cillessen. Era el 1-2 al caient del descans i el Valencia CF s'acostava ja al caient de l'impossible.

En la segona meitat Guedes va eixir per Diakhaby en una maniobra molt arriscada. Es desguarnecía la defensa en retrocedir a Kondogbia a l'eix de la saga per a llançar una ofensiva letal amb l'entrada del portugués. Aqueixos canvis van motivar un tret al travesser de Freuler, però Gameiro, de cap, va tornar a ser decisiu i va aconseguir l'empat a dos en el minut 51.  El Valencia CF jugava ràpid, tractava d'arribar a l'àrea del Atalanta i fer-li mal per banda i per dins. I llavors va arribar una passada fantàstica de Parell a Ferran, que va ser convertit en el 3-2 amb una vaselina pel de Foios passada l'hora de joc.

Restaven tres gols per al miracle i l'actitud dels jugadors del Valencia CF estava sent magnífica. No obstant això, després d'una falta no xiulada a Kondogbia, va tornar a aparéixer el botxí Ilicic per a fer el tercer gol del Atalanta, i deu minuts després l'eslové obtenia el quart en el seu compte particular i cinqué de l'eliminatòria davant els de Mestalla. Els blanc-i-negres volien no perdre el partit i Gameiro va fregar l'empat en el descompte, però el meta el va evitar i així es va posar punt final a la marxa del Valencia CF en la Champions.

Fitxa tècnica

3. Valencia CF: Cillessen, Wass, Diakhaby (Guedes, m. 46), Coquelin (Cheryshev, m. 74), Gayà, Carlos Soler, Kondogbia, Parejo, Ferran Torres, Gameiro i Rodrigo Moreno (Florenzi, m. 79).

4. Atalanta: Sportiello, Palomino, Caldara, Djimsiti, Gosens, Freuler, De Roon (Zapata, m. 43), Hateboer, Pasalic (Tameze, m. 83), Papu Gómez (Malinovskyi, m. 78) i Ilicic.

Gols: 0-1. M 3: Ilicic de penal. 1-1. M. 21: Gameiro. 1-2. M. 43: Ilicic de penal. 2-2. M. 51: Gameiro. 3-2. M. 67: Ferran Torres. 3-3. M. 71: Ilicic. 3-4. M. 82: Ilicic.

Àrbitre: Ovidiu Haţegan (Romania). Va mostrar targeta groga a Coquelin, Diakhaby, Kondogbia, Wass del València CF, i a Freuler del Atalanta.

Incidències: partit de tornada dels huitens de final de la Champions League disputat aquest dimarts, a les 21 hores, a porta tancada a Mestalla.